Zázračná šľahačka z mlieka: Netreba vám smotanu a ani stužovač, táto šľahačka nespadne a chutí fantasticky!

56

Výborný tip, ako si doma vyrobiť nadýchanú šľahačku aj bez smotany na šľahanie. je výborná a skvele drží. Ja ju robím takto už roky a sme s ňou veľmi spokojní, chutí nám viac, ako kupovaná. Ak nemáte maslo, môžete skúsiť použiť aj margarín, ale maslo je maslo.

Potrebujeme:

200 gramov masla
2 šálky mlieka
3/4 šálky cukru
1/3 šálky kukuričného škrobu
1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)

Postup:

Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka . Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom. Keď sa tekutina začne variť, pridáme kukuričný škrob s mliekom. Necháme variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi. Maslo nakrájame na malé kúsky. Kúsky masla postupne všľaháme do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľaháme. Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný. Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.

Skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár