plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zázračná šľahačka z mlieka: Netreba vám smotanu a ani stužovač, táto šľahačka nespadne a chutí fantasticky!

Výborný tip, ako si doma vyrobiť nadýchanú šľahačku aj bez smotany na šľahanie. Je výborná a skvele drží. Ja ju robím takto už roky a sme s ňou veľmi spokojní, chutí nám viac, ako kupovaná. Ak nemáte maslo, môžete skúsiť použiť aj margarín, ale maslo je maslo. 

Výborný tip, ako si doma vyrobiť nadýchanú šľahačku aj bez smotany na šľahanie. je výborná a skvele drží. Ja ju robím takto už roky a sme s ňou veľmi spokojní, chutí nám viac, ako kupovaná. Ak nemáte maslo, môžete skúsiť použiť aj margarín, ale maslo je maslo.

Potrebujeme:

200 gramov masla

2 šálky mlieka

3/4 šálky cukru

1/3 šálky kukuričného škrobu

1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)

Postup:

Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka.

Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom.

Keď sa tekutina začne variť, pridajte kukuričný škrob s mliekom.

Nechajte variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota.

Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi.

Maslo nakrájajte na malé kúsky.

Kúsky masla postupne všľahajte do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľahajte.

Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný.

Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.

Skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes