Zázračná šľahačka z mlieka: Netreba vám smotanu a ani stužovač, táto šľahačka nespadne a chutí fantasticky!

Výborný tip, ako si doma vyrobiť nadýchanú šľahačku aj bez smotany na šľahanie. Je výborná a skvele drží. Ja ju robím takto už roky a sme s ňou veľmi spokojní, chutí nám viac, ako kupovaná. Ak nemáte maslo, môžete skúsiť použiť aj margarín, ale maslo je maslo. 

Výborný tip, ako si doma vyrobiť nadýchanú šľahačku aj bez smotany na šľahanie. je výborná a skvele drží.

Ja ju robím takto už roky a sme s ňou veľmi spokojní, chutí nám viac, ako kupovaná.

Ak nemáte maslo, môžete skúsiť použiť aj margarín, ale maslo je maslo.

Potrebujeme:

200 gramov masla

2 šálky mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3/4 šálky cukru

1/3 šálky kukuričného škrobu

1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)

Postup:

Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka.

Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom.

Keď sa tekutina začne variť, pridajte kukuričný škrob s mliekom.

Nechajte variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota.

Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi.

Maslo nakrájajte na malé kúsky.

Kúsky masla postupne všľahajte do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľahajte.

Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný.

Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.

Skladujeme v chladničke.

Druhý recept

Mali by ste vedieť, že šľahačka, ktorá perfektne drží sa podľa healthline dá pripraviť aj z obyčajného mlieka a želatíny.

Má len nepomerné množstvo tuku v porovnaní so smotanou na šľahanie.

Ak teda v chladničke budete mať len mlieko a žiadnu smotanu, tento trik profíkov sa vám bude výbrne hodiť.

Do tejt šľahačky nemusíte už pridávať stužovač.

Drží perfektne. 

Potrebujeme:

500 ml plnotučné mlieko

3 KL želatína v prášku

Postup:

Do 100 ml studeného mlieka nasypte želatínu a nechajte ju napučať.

Potom ju zahrejte (navarte), kým sa celá nerozpustí a stiahnite z plameňa.

V mise, v ktorej budete šľahať, zmiešajte zvyšok (400 ml) s rozpustenou želatínou a misku vložte na cca hodinu do chladničky.

Neskôr vychladnutú zmes vyšľahajte elektrickým šľahačom alebo metličkou ručne so šľahačky.

TIP: Podobne môžete šľahačku ušľahať aj zo smotany na varenie.

Množstvo pridanej želatíny bude samozrejme menšie vzhľadom na vyšší obsah tuku v smotane (11 až 15%).

Na 350 ml smotany na varenie postačí 1,5 lyžičky práškovej želatíny.

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay