Keď vonku kosila chrípka, robila nám starká túto zázračnú domácu medicínu: Dajte si to pri prvých príznakoch a neviete, čo je choroba!

Túto medicínu si pamätám veľmi dobre z mojich detských čias – babička si kvôli nej vždy nechávala zmraziť hydinový vývar, aby v prípade potreby mala dosť pre celú rodinu. Je to výborné na podporu imunity, ale aj keď pocítite prvé príznaky choroby. Vtedy sme si vždy dali tanier tohto horúceho zázraku a poriadne sa zababušili do periny. Vypotili sme zo seba chorobu a na druhý deň boli príznaky preč. Ja na to nedám dopustiť ani dnes.

Túto medicínu si pamätám veľmi dobre z mojich detských čias – babička si kvôli nej vždy nechávala zmraziť hydinový vývar, aby v prípade potreby mala dosť pre celú rodinu. Je to výborné na podporu imunity, ale aj keď pocítite prvé príznaky choroby. Vtedy sme si vždy dali tanier tohto horúceho zázraku a poriadne sa zababušili do periny. Vypotili sme zo seba chorobu a na druhý deň boli príznaky preč. Ja na to nedám dopustiť ani dnes.

Potrebujeme:

500 ml hydinového vývaru

5 strúčikov cesnaku

Asi 10-12 cm bielej časti póru

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

3 cm koreňa zázvoru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 pálivú papričku

Postup:

Vývar necháme prevariť a pridáme doň nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak. Nakrájaný pór, nastrúhaný závor a pálivú papričku.

Túto polievočku si dajte hneď, ako pre vás nebude príliš horúci, potom šup do periny a o 3 hodiny ste ako vymenení.

Ľubka