Jednoduchý a fantasticky rýchly zákusok za 20 minút. Koláč sa pripraví veľmi rýchlo, pretože je potrebné upiecť iba jeden plát cesta, ktorý sa upečie za 10 – 15 minút. Počas pečenia koláča si môžete pripraviť krém. Koláč je mäkký, šťavnatý a neskutočne lahodný.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 ks vajcia (235 gramov +/– 15 gramov /)
200 g kr. cukru
400 g kefíru (izbová teplota)
80 g rastlinný olej (8 polievkových lyžíc)
7 g jedlá sóda (1 čajová lyžička)
230 g hladká múka
50 gramov kakaa (5 polievkových lyžíc)
1-2 g soli (¼ čajová lyžička)
Krém:
200 g masla
300 g kondenzované mlieko sladené
30 g kakao (3 polievkové lyžice)
18 g brandy alebo rumu (2 polievkové lyžice)
Postup:
Najskôr zmiešame sypké prísady na cesto, okrem cukru.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, kefírom a olejom v samostatnej miske.
Do tekutej zmesi preosejeme sypkú zmes a vyšľaháme na cesto.
Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom.
Upečieme pri teplote 220 stupňov asi 12-15 minút. Otestujeme špáradlom.
Cesto necháme vychladnúť, potom obrátime, okraje cesta orežeme, aby sme získali čo najrovnejší plát. Orezané okraje namrvíme. Výsledný plát narežeme na 4 časti.
Na krém si vyšľaháme zmäknuté maslo s ostatnými prísadami.
Teraz ideme poskladať koláč – cesto, krém a takto pokračujeme.
Ozdobíme namrveným cestom.