Zázračná hrnčeková bublanina, do ktorej nejde mlieko a ani jedno vajce: Úžasne jemný a chutný koláčik, jednoduchší neexistuje!

Výborný koláčik, do ktorého nejde mlieko a dokonca, ani len jediné vajíčko. Koláčik je výborný, mäkučký a bol aj krásne nadýchaný. Môžete robiť z malín, jahôd, alebo akéhokoľvek iného ovocia - najlepšie z drobného a kyselkavého.

Výborný koláčik, do ktorého nejde mlieko a dokonca, ani len jediné vajíčko. Koláčik je výborný, mäkučký a bol aj krásne nadýchaný. Môžete robiť z malín, jahôd, alebo akéhokoľvek iného ovocia – najlepšie z drobného a kyselkavého.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček trstinového cukru

1 bal. pudingu Zlatý klas

2 lyžičky jedlej sódy

1 hrnček redšieho lekváru (broskyňový, slivkový..)

...

1 hrnček vody

1/2 hrnčeka oleja

500 g malín

Postup:

Rúru si nastavíme na 190 stupňov.

V miske zmiešame suché ingrediencie – vrátane pudingového prášku. Pridáme olej a lekvár, ktorý si zriedime s vodou, aby nebol príliš hustý. Všetko dôkladne premiešame tak, aby nám vzniklo jednotné cesto.

Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom, prípadne vymastený a vysypaný kokosom. Na cesto uložíme maliny a vložíme do vyhriatej rúry.  Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 – 25 minút – každá rúra pečie inak, tak radšej sledujte. Koláčik je veľmi chutný, jemný a lahodný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Majka C.