plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viete, prečo treba pridať do cesta 4 lyžice OCTU? Je to hlavný dôvod, prečo sú babkine ZÁVINY preslávené po celom meste!

Môžete si byť istí, že ak vyskúšate závin z octovéh cesta, iný už piecť nebudete.

 

 

Recept je rýchly a úplne jednoduchý na prírpavu.

Potrebujeme:

420 g hladkej múky

1/2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva

soľ

300 g hery

1 ks vajcia

4 lyžice octu

50 g hrozienok

50 g vlašských orechov

1000 g jabĺk

4 lyžice strúhanky

1 bal. vanilkového cukru

Škorica

1 bielok

Práškový cukor na posypanie

Voliteľné:

mak

Postup:

 

 

Múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli preosejeme do misy a pridáme na kúsky nakrájanú heru.

Heru môžete samozrejme nahradiť maslom.

V hrnčeku rozšľaháme vajcia.

 

 

Pridáme 6 lyžíc vody a ocot.

Zmes prilejeme k múke a spracujeme na hladké cesto.

Pokiaľ sa lepí, prisypeme trochu múky.

 

 

Cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely a rozvaľkáme tenké obdĺžniky.

Hrozienka opláchneme a necháme odkvapkať.

Orechy nasekáme nahrubo.

 

 

Jablká olúpeme, odstránime jadrovník a dužinu nastrúhame.

Obdĺžniky cesta posypeme strúhankou.

Rozdelíme na ne nastrúhané jablká, hrozienka a vlašské orechy, všetko posypeme vanilkovým cukrom a škoricou.

 

 

Cesto stočíme do závinu, potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C asi 35 minút.

Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a pocukrujeme.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes