plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extra rýchle maďarské ZÁVINY z kyslej smotany: Veľmi jednoduché a dajú sa naplniť čímkoľvek!

Vynikajúce „stlačené“ záviny z kyslej smotany, ktoré sú veľmi lahodné a jemné.

navyše, sú veľmi jednoduché a rýchle na prípravu.

 

 

Plniť môžeme čímkoľvek: tvarohom, hrozienkami, višňami, jablkami atď. 

U nás je to veľký hit, pretože je to jednoduché a chutné!

Recept sme našpi na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

Cesto:

30 dkg hladkej múky

trochu soli

1 celé vajce

1 pohár kyslej smotany

Na potretie:

10 dkg hladkej múky

10 dkg tuku alebo margarínu

Na vrch :

kyslá smotana zmiešaná s trochou oleja

Ďalej:

náplň podľa chuti + kyslá smotana

Postup:

Suroviny na cesto spolu zmiešame.

 

 

Vzniknuté cesto rozvaľkáme valčekom.

Rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra.

 

 

Na polevu zmiešame múku s vlažným tukom (alebo margarínom).

Potom touto zmesou potrieme vyvaľkané cesto.

 

 

Zrolujeme ako rožok.

Dáme do chladničky (môže ostať), aby tuk alebo margarín na pečenie stuhol.

Roládu rozrežeme na 4 časti.

Každú rozvaľkáme na tenký plát.

 

 

Do stredu položíme plnku.

Potrieme kyslou smotanou a zvinieme.

 

 

Vložíme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča.

Vrch potrieme olejom a kyslou smotanou.

 

 

 

 

Koláče upečieme dozlatista za 30-35 minút .

Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

Plniť môžeme čímkoľvek: tvarohom, hrozienkami, višňami, jablkami tď.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes