EXTRA rýchle záviny s makovou a jablkovou plnkou – jemné ako dych: Z kysnutého už nepečiem, toto cesto je výborné!

Výborné záviny zo šľahačkového cesta.

Cesto je jemné, lahodné a doslova sa rozpadá na jazyku.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ako náplň som zvolila jablká a mak, ale môžete použiť akúkoľvek náplň podľa chuti.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1/2 bal. prášok do pečiva

1 bal. smotana na šľahanie

2 ks vajce

2 lyžice ocot

štipka soľ

Plnka:

6-8 ks jablko

mletý mak

krupicový cukor

mletá škorica

strúhanka

Na potretie:

maslo

rum

Postup:

Zmiešame suroviny na cesto.

 

 

Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu mlieka.

Vypracujeme hladké cesto.

Cesto necháme 1/2 hodiny odpočinúť.

Jablká ošúpeme.

Nahrubo nastrúhame na strúhadle.

 

 

Cesto rozdelíme na tri diely.

Každý diel vyvaľkáme na plát.

Pláty posypeme strúhankou, jablkami, makom, cukrom a škoricou.

 

 

Zrolujeme do závinu, konce závinu utesníme.

Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

Záviny potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom.

Dáme do vyhriatej rúry piecť.

Pečieme asi 30 minút pri 200°C.

 

 

Hotové záviny môžeme potrieť zvyškom masla s rumom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn