Pár ľudí pozná toto tajomstvo: Toto je najlepší RECEPT na závin, ktorý ani minútu NEKYSNE – extrémne rýchly recept!!

Vynikajúci recept od pani Danky Š., ktorý nepoznali ani ostrieľané cukrárky.

Tento závin je pre mňa malým zázrok, je v ňom síce droždie, ale ani minútu nemusí kysnúť.

 

 

Nepotrebuje kysnú jednak cesto a ani závin na plechu.

...

Jednoducho zmiešate, naplníte, zvinieme a hneď šup do rúry.

Určite skúste tento vynikajúci domáci recept.

 

Potrebujeme:

1 kg hl múky

1 kocka droždia

6 dcl mlieka

2 dcl oleja

6 lyžíc kr. cukru

Štipka soli

Náplň:

6-7 jabĺk

Škoricový cukor na posypanie

Na koniec:

voliteľné – práškový cukor

Na potretie:

vajíčko

Postup:

Prírpava cesta je extrémne jednoduchá.

Všetko len zamiešame v miske a vypracujeme cesto.

 

 

 

 

Cesto je pružné a veľmi dobre sa s ním pracuje.

Ja som urobila 2 záviny z polovičnej dávky, z celej dávky vyjdu 4 záviny.

Teraz si pripravíme náplň:

 

 

 

 

Jablká jednoducho nastrúhame na cesto.

Posypeme škoricovým cukor a zavinieme.

 

 

 

 

Preložíme na plech a potrieme vajíčkom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn