Vynikajúci recept od pani Danky Š., ktorý nepoznali ani ostrieľané cukrárky.
Tento závin je pre mňa malým zázrok, je v ňom síce droždie, ale ani minútu nemusí kysnúť.
Nepotrebuje kysnú jednak cesto a ani závin na plechu.
Jednoducho zmiešate, naplníte, zvinieme a hneď šup do rúry.
Určite skúste tento vynikajúci domáci recept.
Potrebujeme:
1 kg hl múky
1 kocka droždia
6 dcl mlieka
2 dcl oleja
6 lyžíc kr. cukru
Štipka soli
Náplň:
6-7 jabĺk
Škoricový cukor na posypanie
Na koniec:
voliteľné – práškový cukor
Na potretie:
vajíčko
Postup:
Prírpava cesta je extrémne jednoduchá.
Všetko len zamiešame v miske a vypracujeme cesto.
Cesto je pružné a veľmi dobre sa s ním pracuje.
Ja som urobila 2 záviny z polovičnej dávky, z celej dávky vyjdu 4 záviny.
Teraz si pripravíme náplň:
Jablká jednoducho nastrúhame na cesto.
Posypeme škoricovým cukor a zavinieme.
Preložíme na plech a potrieme vajíčkom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)