V hrnci už roky nezaváram: Najjednoduchšie zaváranie v rúre a bez nálevu, tento nápad si zamilujete!

Perfektný nápad na zaváraciu sezónu!

Ak nemáte veľký hrniec na všetky poháre a nechce sa vám zavárať na 10x, tento nápad bude aj pre vás tým pravým orechovým.

 

 

Ja už inak nezaváram roky, nápad som našla na stránke mimibazar.

Každý, komu ho som poradila, inak už nevára.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Verím, že tento nápad sa bude páčiť aj vám.

 

 

Potrebujeme:

Poháre

ovocie

cukor

vodu

+ 1 bal. prípravku na konzervovanie (voliteľné)

1 kg cukru si zmiešame s balíčkom tohto prípravku (čo neminiete, odložíte na ďalšie zaváranie)

Postup:

 

 

Ovocie si očistíme.

Nakrájame na mesiačiky.

V prípade malín, jahôd a drobného ovocia samozrejme nekrájame.

 

 

Ovocie navrstvíme do čistých pohárov.

Do každého poháru dáme 3 lyžice cukru (zmiešaného s prípravkom na konzervovanie).

Zalejeme vodou.

 

 

Poháre zavrieme (ja som tiež mala zatláčacie viečka).

Poháre uložíme na plech.

Dôležité je uložiť ich na plech tak, aby sa nedotýkali.

Potom vlejeme do plechu 1 liter vody.

 

 

Vložíme do studenej rúry na spodnú mriežku.

Nastavíme teplotu 160 stupňov (dolné tepelné teleso).

A necháme vo vnútri zavárať.

 

 

Trvá to asi 35-40 minút.

Najdôležitejšie je sledovať, kedy v pohároch vybehnú bublinky.

Potom teplotu znížime na 100 stupňov.

 

 

Ešte necháme 10-15 minút (maliny, jahody a mäkké ovocie vyberieme, keď sa objavia bublinky.)

Poháre potom vyberieme.

Necháme vychladnúť, ako klasicky. :-)

zdroj: mimibazar

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels