V hrnci už roky nezaváram: Najjednoduchšie zaváranie v rúre a bez nálevu, tento nápad si zamilujete!

Ak nemáte veľký hrniec na všetky poháre a nechce sa vám zavárať na 10x, tento nápad bude aj rpe vás tým pravým orechovým.

Ja už inak nezaváram roky, nápad som našla na stránke mimibazar.

Potrebujeme:

Poháre, ovocie, cukor a vodu + 1 bal. prípravku na konzervovanie (voliteľné)

1 kg cukru si zmiešame s balíčkom tohto prípravku (čo neminiete, odložíte na ďalšie zaváranie)

Postup:

Ovocie si očistíme a nakrájame na mesiačiky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

V prípade malín, jahôd a drobného ovocia samozrejme nekrájame.

Ovocie navrstvíme do čistých pohárov.

Do každého poháru dáme 3 lyžice cukru (zmiešaného s prípravkom na konzervovanie) a zalejeme vodou.

Poháre zavrieme (ja som tiež mala zatláčacie viečka).

Poháre uložíme na plech.

Dôležité je uložiť ich na plech tak, aby sa nedotýkali a potom vlejeme do plechu 1 liter vody.

Vložíme do studenej rúry na spodnú mriežku.

Nastavíme teplotu 160 stupňov (dolné tepelné teleso) a necháme vo vnútri zavárať.

Trvá to asi 35-40 minút.

Najdôležitejšie je sledovať, kedy v pohároch vybehnú bublinky.

Potom teplotu znížime na 100 stupňov.

Ešte necháme 10-15 minút (maliny, jahody a mäkké ovocie vyberieme, keď sa objavia bublinky.)

Poháre potom vyberieme necháme vychladnúť, ako klasicky. :-)

zdroj: mimibazar

Témy:


Pridajte svoj komentár