plny-hrniec_transparent_negativ.png

STUDENÉ uhorky na zimu: Metóda BEZ octu a bez zavárania!

Nenáročný recept na chutné domáce nakladané uhorky, ktoré si zamilujete s celou rodinou.

Samotná príprava vám zaberie 45 minút a na chrumkavých uhorkách si budete môcť pochutnávať celý rok.

 

 

Jednoduchý recept na domáce nakladané uhorky z youtube kanála Andrey Rostovskiy.

Potrebujeme:

čerešňové listy (voliteľné)

palinu dračiu (estragón)

koreň chrenu

uhorky

cesnak

čili papričky

kôpor

petržlenovú vňať

soľ

 

Postup:

Uhorky vložíme do veľkej nádoby.

Zalejeme studenou vodou.

Necháme 2-3 hodiny odstáť.

 

 

Pripravímenálev:

v 10 litroch studenej vody rozpustíme 1 kilogram soli (100 g soli na 1 l vody).

Miešame, kým sa soľ nerozpustí.

 

 

Na dno čistého pohára naukladáme cesnak, papriku, chren, kôpor a listy.

Až po okraj vložíme uhorky.

 

 

Potom až po okraj nalejeme soľanku.

Prikryjeme vekom, položíme na tácku alebo do hrnca.

A necháme odstáť 5-6 dní, kým neskončí kvasenie.

 

 

Z pohárov vylejeme soľanku.

Obsah pohára dobre opláchneme pod tečúcou vodou, aby nezostal biely povlak.

 

 

Nádoby až po okraj naplníme čistou studenou vodou.

Prikryjeme sterilným viečkom a na pevno dotiahneme.

 

 

Po uzatvorení pohárov musíme uhorky sledovať asi týždeň.

Potom ich môžeme skladovať prakticky kdekoľvek (pivnica alebo špajza).

 

 

Uhorky môžeme konzumovať o 2-3 týždne.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes