plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto som vyskúšala raz a inak už nerobím: Zavárané slivky bez cukru a vody, chutia vynikajúco!

Recept som našla asi 4 roky dozadu a môžem len odporučiť každému, kto chce zavárať zdravšie, lacnejšie a jednoduchšie.

Recept som našla asi 4 roky dozadu na stránke minibazar a môžem len odporučiť každému, kto chce zavárať zdravšie a jednoduchšie. Ovocie je sladké aj samé o sebe, nepotrebujete presladené nálevy. Takto zavárané slivky chutia skutočne výborne, sú sladučké a pokojne si ich môžu dopriať aj cukrovkári.

Potrebujeme:

Slivky – rozpolené

Čisté poháre na zaváranie

Postup:

Slivky si dôkladne umyjeme, rozpolíme a ukladáme do pohárov. Nebojte sa ich do pohára aj vtlačiť, počas zavárania sa zmenšia. Keď ich vyberiete z pohára, budú asi do ¾ pohára, ale je to v poriadku.

Poháre dobre zavrieme a vložíme do hrnca na zaváranie a pridáme aj vodu. Zapneme plameň, do vody dáme teplomer a necháme v hrnci, kým teplota nevystúpi na 100 stupňov. Potom vypneme a poháre necháme v hrnci vychladnúť. Potom vyberieme a skladujeme ako všetky ostatné zaváraniny. Používame do koláčov, alebo ako sladkú prílohu k obedu.

Julka P.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes