plny-hrniec_transparent_negativ.png

S úrodou reďkoviek, ktorá sa nezje, urobte toto: V zime len otvoríte pohár a máte chutnú zeleninu vždy poruke!

Ak ste si mysleli, že reďkovky sa nedajú zavárať, mýlili ste sa. Pripravte si ich podľa tohto receptu z youtube a môžete si časť úrody odložiť na zimu!

Potrebujeme:

reďkovky

kôpor a petržlenovú vňať podľa chuti

bobkový list – 1 ks na 1 pohár

2 strúčiky cesnaku

3 ks nového korenia

1 liter vody na pohár

3 PL cukru na 1 liter vody

2 PL soli

60 ml octu 9%

Postup:

Reďkovky dobre umyjeme a poškodené miesta odrežeme. 

Poháre si sterilizujeme, vložíme do nich vetvičky kôpru a petržlenovej vňate, cesnak, korenie a nové korenie.

Potom poháre natesno naplníme reďkovkami a zalejeme vriacou vodou.

Necháme 6 minút pôsobiť. 

Scedíme a znovu naplníme vriacou vodou na 6 minút. 

Tento proces zopakujeme aj tretíkrát a potom vodu vylejeme do hrnca.

Pridáme správne množstvo octu, soli a cukru, privedieme do varu a povaríme asi 3 minúty aby sa cukor aj soľ rozpustili. 

Následne nalejeme ocot a keď nálev opäť vrie, vypneme sporák a nalejeme ho do pohárov. 

Dotiahneme viečka, poháre otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme vychladnúť. 

Skladujte na tmavom a chladnom mieste.

Reďkovky môžete podávať ako oblohu k jedlu.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes