Vynikajúci recept na domácu bravčovú konzervu, ktorá je ideálna na výlety, dovolenky, alebo na bleskovú večeru.
Stačí čerstvý chlebík a máte pochúťku ako lusk!
Výborný recept sme našli na kanáli Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
Bravčová krkovička
Kúsok bravčového boku
Cesnak
Soľ
Korenie čierne mleté
Červená paprika sladká
Cesnak (6 strúčikov)
Majoránka
Mletý kmín
Bobkový list
Štamperlík vodky
Postup:
Použijeme cca 4-5 kíl bravčovej krkovičky.
A tiež pol kila bravčového boku.
Oba druhy mäsa si nakrájame na kocky.
Teraz si oba druhy mäsa premiešame v miske.
Pridáme pretlačený cesnak a soľ.
Postupne pridáme aj všetky ostatné koreniny.
Pridáme aj štamperlík vodky – to špeciálny trik šéfa vďaka ktorému bude mäsko ešte šťavnatejšie a chutnejšie!
Všetko dôkladne premiešame.
Teraz mäso prikryjeme fóliou.
Nechajte prikryté odležať do druhého dňa.
Pripravíme si čisté poháre na zaváranie a mäso do nich navrstvíme.
Poriadne postláčame lyžicou.
Dolejeme vodu centimeter pod okraj.
Poháre si napevno zatvoríme.
Vložíme do väčšieho hrnca na zaváranie.
Dolejeme horúcou vodou.
Varíme dve hodinky (maximálna teplota je 95 stupňov Celzia).
Druhý deň celý proces zopakujeme.
Skladujeme na chladnom mieste.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: