plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto som vyskúšala raz a inak už nerobím: Zavárané hrozno bez varenia nálevu, chutí vynikajúco!

Takto zaváram hrozno každý rok, je to veľmi jednoduché a na odrode nezáleží. Toto hrozno som dostala od mojej sestry,  zaváram bez vareného nálevu. Odporúčam, je to najlepší sladký kompót aký poznám!

Potrebujeme:

Hrozno

Kryštálový cukor

Studenú vodu

Poháre na zaváranie

Postup:

Hrozno si oddelíme a opláchneme. Jednoducho navrstvíme do pohára na zaváranie. na pohár s objemom 0,7 l dáme 1-2 lyžice kr. cuksu a zalejeme studenou vodou a zavrieme. Sterilizujeme klasicky v hrnci, od bodu varu pri teplote 85-90 stupňov, 15 minút. Potom obrátime hore dnom a necháme do druhého dňa vychladnúť. Skladujeme ako klasické kompóty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes