Zasnežená jablková perinka

Jablká, orechy a lahodný krém v objatí sladkej kokosovej perinky. Perfektný nepečený dezert na zimné popoludnie.

Vynikajúci dezert z jabĺčok, maslových sušienok a lahodného pudingového krému. Čerešničkou na torte je sladká prikrývka zo strúhaného kokosu, ktorá tomuto dezertu dodáva nefalšované zimné čaro.

Potrebujeme:

6 stredne veľkých jabĺk

Maslové sušienky (24 ks)

Krém:

750 ml mlieka

2 vajcia

...

200 g cukru

1 vanilkový cukor

75 g hladkej múky

75 g masla

Náplň:

50 g nasekaných vlašských orechov

50 g sušených hrozienok

1 lyžicu marhuľového džemu

½ lyžičky mletej škorice

Na posypanie:

Kokos

Postup:

Jablká ošúpeme, prekrojíme na polovice a vyberieme jadro. Jablká preložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a pridáme 2 lyžice cukru. Preložíme na plameň a varíme 10-15 minút, aby nám jablká zmäkli – dávame však pozor, aby sa jabĺčka príliš nerozvarili. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, oba druhy cukru, mlieko a múku. Zmes premiestnime na mierny plameň a za stáleho miešania varíme, kým hmota nezhustne. Potom zložíme z plameňa a vmiešame maslo. Necháme chvíľu vychladnúť.

Orechy zmiešame so škoricou, nasekanými hrozienkami, džemom a škoricou.

Jabĺčka naplníme orechovou plnkou a položíme na sušienku, aby plnka ostala vo vnútri.

Formu na pečenie vyložíme sušienkami, navrstvíme tenkú vrstvu krému a na krém položíme sušienku s jabĺčkom. Môžeme posypať trochou škorice.

Na jabĺčka navrstvíme zostávajúci krém a vrch posypeme strúhaným kokosom. Vložíme do mrazničky stuhnúť.

zdroj: coolinarika