plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene najlepšie muffiny na svete: To cesto z kyslej smotany je také nadýchané a výborné, že nepotrebuje už nič pridávať!

Vyskúšala som už veľa receptov na muffiny a jedine k tomu sa vždy vrátim. Sú nadýchané, jemné a naozaj veľmi vláčne.

Vyskúšala som už veľa receptov na muffiny a jedine k tomu sa vždy vrátim. Sú nadýchané, jemné a naozaj veľmi vláčne.

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky

150 g masla (skúšala som aj s olejom, môžete nahradiť 100 ml oleja)

1 prášok do pečiva (v návode písali 2 lyžičky – čo asi odpovedá 1 balenie)

1 vanilkový cukor (v návode je 1 vanilkový struk)

2 vajcia

250 g kyslej smotany

80 g – 100 g kr. cukru

Voliteľné:

Nasekanú čokoládu, oriešky, ovocie – ja nedávam nič, muffiny sú naozaj vynikajúce

Postup:

Zmäknuté maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia a kyslú smotanu vyšľahajte. K tomu postupne primiešavajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, kým sa spojí v jemné cesto.

Ak chcete muffiny s čokoládou, pridajte na kúsky nasekanú čokoládu na varenie a vmiešajte.

Formu na muffiny vyložíme košíkmi.

Naplňte do formičiek (nie celkom doplna), ja som nakoniec posypala vanilkovým cukrom (môžete pridať aj priamo do cesta) a vložte do vopred vyhriatej rúry na 170-180 ° C a pečte 20-30 minút (podľa rúry).

Vyskúšajte špajdľou, či sú muffiny hotové.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes