Zaručene najlepšie muffiny na svete: To cesto z kyslej smotany je také ľahučké a výborné, že nepotrebuje už nič pridávať!

Vynikajúce cesto na muffiny z ktorého upečiete akékoľvek koláčiky podľa chuti - sú vždy vláčne, jemné a šťavnaté. Skúste ich aj s kúskami čokolády, ovocím alebo orieškami, sú vynikajúce na všetky spôsoby.

Vynikajúce cesto na muffiny z ktorého upečiete akékoľvek koláčiky podľa chuti – sú vždy vláčne, jemné a šťavnaté. Skúste ich aj s kúskami čokolády, ovocím alebo orieškami, sú vynikajúce na všetky spôsoby.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g múka polohrubá

100 g cukor kryštálový

2 ks vajcia

100 ml olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 téglik smotana kyslá

1 bal. prášok do pečiva kypriaci

2 bal. cukor vanilínový

soľ

Postup:

V miske si premiešame múku s práškom do pečiva a cukrom, pridáme vajcia, olej, smotanu a nakoniec aj soľ. Pomocou šľahača vymiešame jednotné cesto, cesto by malo vláčne.

Formičky na muffiny vymastíme, alebo vyložíme papierovými košíčkami a navrstvíme do nich cesto.

Tento recept je na základné cesto na muffiny, môžete do neho pokojne pridať kakao, kúsky čokolády, ovocie, orechy, alebo akékoľvek iné prísady, podľa chuti. Muffiny sú však výborné aj samé o sebe. Vyskúšala som ich aj so sušeným ovocím a tiež sú výborné. Tiež môžete plniť nutellou, alebo lekvárom.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým muffiny nezískajú zlatistú farbu. Výsledkom sú šťavnaté, mäkučké a vynikajúce domáce koláčiky.