Zaručene najlepšie langoše na svete, ktoré nekysnú: To cesto je také ľahučké a výborné, že už nepotrebujete žiadne prílohy!

Výborný recept na langoše ešte z čias socializmu, robila ich moja starká a dodnes postupujeme len podľa jej receptu. Najlepšie na nich je, že nekysnú ani chvíľku.

Potrebujeme:

Cesto:

500 g hladká múka

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

20 g čerstvé droždie

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

olej na vyprážanie

Na potretie:

1 ks cesnak

olej

soľ

Voliteľné:

200 g strúhaný syr

kečup alebo tatárská omáčka

Postup:

Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko. Všetko spolu premiešame najskôr vareškou a potom pokračujeme v miesení rukou.

Miesime, kým sa cesto sa prestane lepiť. Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.

Kúsok cesta v rukách natiahneme do želanej veľkosti, teda čo najviac. Vkladáme do rozpáleného oleja minimálnej hĺbky 2 cm.

Smažíme na strednom stupni z obidvoch strán dozlatova.

Do prelisovaného cesnaku nalejeme olej a trochu osolíme. Hotový langoš potrieme cesnakom. A môžeme jesť. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)