Zaručene najlepšie fánky na svete: To cesto z kyslej smotany je také výborné, že ich určite nebudete robiť len na fašiangy!

Fánky patria v našej rodine neodmysliteľne k fašiangovému obdobiu.

 

 

Už som skúsila viacero receptov, ale vždy sa vrátim k tomu od mojej mamy – fánky z kyslej smotany.

Sú fantasticky jemné, nadýchané a podľa mňa nemajú konkurenciu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Skúste a sami uvidíte, aký úspech budú mať u vás doma. :-)

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

70 g Palmarínu

2 PL práškového cukru

2 žĺtky

6 PL kyslej smotany

2 PL rumu

soľ

citrónovú kôru

olej na vyprážanie

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

 

 

Príprava tohoto cesta je skutočne veľmi jednoduchá, stačí, ak si nachystáte jednu väčšiu misku.

V miske zmiešame všetky suroviny na cesto.

Vyložíme na jemne pomúčenú dosku.

Cesto dobre prehnetieme.

Cesto by malo byť jednotné, elastické a hladké.

 

 

Rozvaľkáme a ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky.

V prostriedku narežeme každý obdĺžnik.

Cez narezanú dierku jeden koniec pretočíme na mašličku.

 

 

Nachystáme si panvicu.

Vyprážame v dostatočnom množstve oleja.

Povyberáme na papierový obrúsok.

Pocukrujeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels