Cesnakové slimáky s kyslou smotanou: Neopísateľne chutné pečivo, tajomstvo je ukryté v tom úžasne jemnom ceste!Voňavé domáce pečivo s fantastickou chuťou a luxusnou vôňou. cesto je výborné aj na sladké koláče, len vynechajte soľ.
Potrebujeme:
800 g hladkej múky
50 g čerstvých kvasníc
1 lyžička soli
500 ml mlieka
1 lyžica cukru
150 ml oleja
Na plnku:
2 žĺtky
200 g masla
1 lyžička soli
3 strúčiky cesnaku
Na posypanie a potretie:
1 žĺtok
2 dl kyslej smotany
150 g strúhaného syra
Postup:
Rozmrvíme kvasnice a zalejeme ich 1,5 dl vlažného mlieka. Posypeme ich cukrom jemne premiešame a necháme naskočiť. Potom pridáme preosiatu múkou so soľou..prilejeme aj olej a ostatné vlažné mlieko..všetko dôkladne premiesime a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.
Maslo si vyšľaháme so soľou , žĺtkami a s pretlačeným cesnakom. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 kusy a vyvaľkáme ho do obdĺžnika na hrúbku 3 mm.
Cestá potrieme pripravenou maslovou plnkou a zrolujeme ako roládu..
pripravené roládky si potrieme vajíčkom vyšľahaným v kyslej smotane (v hrubšej vrstve a posypeme nastrúhaným syrom).
Z cesta potom vykrajujeme trojuholníky , ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.Robíme rozostupy pretože cesto ešte zvýši svoj objem..takto necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cookpad