plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene najlepšie cesnakové slimáky s kyslou smotanou: To cesto je také ľahučké a výborné, že aj na druhý deň sú ako čerstvo upečené!

Cesnakové slimáky s kyslou smotanou: Neopísateľne chutné pečivo, tajomstvo je ukryté v tom úžasne jemnom ceste!Voňavé domáce pečivo s fantastickou chuťou a luxusnou vôňou. cesto je výborné aj na sladké koláče, len vynechajte soľ.

Potrebujeme:

800 g hladkej múky

50 g čerstvých kvasníc

1 lyžička soli

500 ml mlieka

1 lyžica cukru

150 ml oleja

Na plnku:

2 žĺtky

200 g masla

1 lyžička soli

3 strúčiky cesnaku

Na posypanie a potretie:

1 žĺtok

2 dl kyslej smotany

150 g strúhaného syra

Postup:

Rozmrvíme kvasnice a zalejeme ich 1,5 dl vlažného mlieka. Posypeme ich cukrom jemne premiešame a necháme naskočiť. Potom pridáme preosiatu múkou so soľou..prilejeme aj olej a ostatné vlažné mlieko..všetko dôkladne premiesime a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.

Maslo si vyšľaháme so soľou , žĺtkami a s pretlačeným cesnakom. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 kusy a vyvaľkáme ho do obdĺžnika na hrúbku 3 mm.

Cestá potrieme pripravenou maslovou plnkou a zrolujeme ako roládu..

pripravené roládky si potrieme vajíčkom vyšľahaným v kyslej smotane (v hrubšej vrstve a posypeme nastrúhaným syrom).

Z cesta potom vykrajujeme trojuholníky , ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.Robíme rozostupy pretože cesto ešte zvýši svoj objem..takto necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cookpad

Najlepšie recepty na dnes