Zaručene najlepšia bábovka na svete: To cesto je také ľahučké a výborné, že z neho pečiem aj koláče a roládu – najlepší recept z hrnčeka!

Za mňa najlepší recept na bábovku, aký som kedy skúsila a to som ich už vyskúšala dosť. Je úplne jednoduchá a chuťovo vynikajúca. Bábovka je výborná, vláčná a všetkým tak chutila, že som ju musela hneď upiecť znovu.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček práškového cukru

1 prášok do pečiva

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 hrnčeka oleja

hrozienka podľa potreby kakao

Postup:

Vymastíme formu a vysypeme múkou alebo strúhaným kokosom. Všetky suroviny zmiešame dohromady – vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme postupne olej, mlieko a sypké prísady okrem kakaa.

Do formy si nalejeme časť bieleho cesta. Potom v hrnčeku zafarbíme trochu bieleho cesta kakaom a tmavé cesto nalejeme na svetlé cesto.

Nakoniec opäť nalejeme biele cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C – v horkovzdušnej rúre pečiem 45-60 minút.

Toto cesto sa dá piecť pohodlne aj na plechu ako piškóta – tá sa pečie kratšie asi len 25 minút a tiež je po upečení vláčna a výborná.