plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene nadýchaný perník z hrnčeka: Najjednoduchší koláčik pod slnkom, vždy sa po ňom len zapráši!!

Výborný recept na nadýchaný perník, ktorý sa u nás doma pečie už roky. Má veľký úspech a zakaždým zmizne do poslednej omrvinky. Skúsila som veľa receptov, ale vždy sa vrátim len k tomuto!

Výborný recept na nadýchaný perník, ktorý sa u nás doma pečie už roky.

 

 

Má veľký úspech a zakaždým zmizne do poslednej omrvinky.

Skúsila som veľa receptov, ale vždy sa vrátim len k tomuto!

Potrebujeme:

Cesto:

2 hrnčeky hladkej múky

3/4 hrnčeka cukru + 1 lyžicu medu (ak nemáte med môžete dať 1 hrnček cukru)

1 hrnček mlieka

 

 

1/2 hrnčeka oleja

1 vajíčko

1 kypriaci prášok do perníka

1 vanilkový cukor

2 lyžice kakaa

podľa chuti môžeme pridať do cesta nesekané orechy

Ďalej:

 

 

Marmeláda na potretie

Čokoládová poleva na preliatie (čokoláda rozpustená s trochou oleja)

Postup:

Na začiatok chcem uviesť, že perník môžete piecť na klasickom veľkom plechu, alebo aj na menšom plechu alebo mise (napríklad aj v okrúhlej forme).

 

 

Treba však podľa toho upraviť čas pečenia, istota je skontrolovať perník špáradlom.

Ja pečiem na klasickom veľkom plechu  asi 20 minút.

Zo všetkých surovín vymiešame cesto.

 

 

Cesto vylejeme na vymastený plech alebo na plech, vyložený papierom na pečenie.

Pečieme zhruba 20 minút na 170 stupňov, podľa rúry.

 

 

Hotový perník potrieme marmeládou, polejeme čokoládou a posypeme kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes