plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene dokonalé tvarohové rožky, ktoré ani minútu nekysnú: Cesto je mäkučké ako pena, lepší recept nepoznám!

Tieto rožky mám veľmi rada, pretože sú rýchle, veľmi chutné a krásne mäkučké. Autorkou receptu je Melisa, rožteky sú výborné s akoukoľvek náplňou, u nás jednoznačne víťazia tieto s tvarohom.

Tieto rožky mám veľmi rada, pretože sú rýchle, veľmi chutné a krásne mäkučké. Autorkou receptu je Melisa, rožteky sú výborné s akoukoľvek náplňou, u nás jednoznačne víťazia tieto s tvarohom.

Potrebujeme:

600 gr hladká múka špeciál

1 bal. prášok do pečiva

1 lyžička soľ

100 ml rastlinný olej

42 g čerstvé droždie

1 polievková lyžica kryštálový cukor

200 ml kysla smotana

200 ml mlieko

Náplň:

200 gramov tvaroh+cukor+hrozienka

1 kus žĺtok + trocha mlieka

Postup:

Pripravíme si cesto – aj napriek tomu, že cesto obsahuje droždie, nenechávame ho kysnúť. Do 200 ml vlažného mlieka dáme cukor a rozmrvíme droždie. Necháme vzísť kvások. Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme soľ, olej, smotanu, kvások a vypracujeme vláčne cesto.

Cesto hneď rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme na kruh s hrúbku 0,5 cm. Rozdelíme nožom na 8 častí. Každú časť naplníme na širšej strane ochuteným tvarohom a uzavrieme preložením okrajov cesta pri plnke, aby nevytiekla. Zrolujeme.

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s trochou mlieka, môžeme podľa chuti posypať makom alebo sezamom. Necháme postáť 15 minút. Upečieme pri teplote 180°C do zlatista. Po upečení a miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes