plny-hrniec_transparent_negativ.png

Medovníčky – zaručene hneď mäkké: Nevedela som, čo sú mäkké a jemné medovníčky, kým som neskúsila tento RECEPT!

Za tento recept patrí veľké ďakujem pani Ľubici.

 

 

Kým som nevyskúšala jej recept, nevedela som, čo sú hneď mäkké medovníčky.

Jej recept mám a pečiem už 10 rokov, robíme ich na jar, v lete a samozrejme nesmú chýbať ani na Vianoce.

Radím ho každému, mám vyskúšané!

 

 

 

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

200 g práškového cukru

150 g masla

3 vajíčka

6 lyžice medu

1 lyžička sóda bikarbóny

1 lyžička mletej škorice

1 lyžičky perníkového korenia

2 lyžice kakaa

ďalej:

 

 

 

Maslo na vymastenie plechu

1 vajíčko na potretie perníčkov

Na zdobenie:

orechy

mandle

poleva z bielkov…

Postup:

 

 

V miske si spolu spracujeme všetky prísady.

Vznikne nám lepivé cesto, ale netreba sa toho báť.

 

 

Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.

 

 

A teraz môžeme vykrajovať perníčky.

Poukladáme na vymastený plech.

Pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C.

 

 

Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom.

Vďaka tomu budú medovníčky pekne lesklé.

 

 

Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).

Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké.

 

 

Kakao urobí perníčky tmavšie a vďaka bielku budú svetlejšie.

TIP:

ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením.

Úžasná chuť perníkov i jabĺčka.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes