plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene chrumkavé zemiakové placky podľa starého sedliackeho receptu: Takéto nerobia ani na vianočných trhoch!

Vynikajúci recept zo starej kuchárskej knihy, ktorú mám ešte po našej prababke.

Vynikajúci recept zo starej kuchárskej knihy, ktorú mám ešte po našej prababke.

 

 

Recepty v nej sú vždy z lacných surovín a výsledok je zaručene vydarený a fantasticky chutný.

Aj recept na tieto zemiakové placky mám z tejto knihy a držím sa ho už roky.

Robila ich tak prababka, babka aj moja mamina.

 

 

Sú to zaručene najlepšie placky, zaručene chrumkavé a vynikajúce.

Skúste a určite ich inak robiť nebudete.

Potrebujeme:

6-8 zemiakov

2 vajcia

Soľ

2 strúčiky cesnaku

Majoránka

Domáca strúhanka

Bravčová masť

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nastrúhame.

Pridáme vajce a pretlačený cesnak.

Pridáme aj soľ, majoránku podľa chuti.

 

 

Dôkladne zamiešame, aby sa nám všetko zmiešalo rovnomerne.

Pridáme strúhanku, aby cesto nebolo moc tekuté.

Ale pozor, aby nebolo ani veľmi husté – zemiakové placky sú potom naozaj chrumkavé.

 

 

Nachystáme si panvicu a rozpustíme na nej bravčovú masť.

Zmiešame zemiakovú hmotu a pomocou lyžice dávkujeme do rozpálenej bravčovej masti.

Ak nemáte doma bravčovú masť, môžete samozrejme použiť aj klasický olej.

Zlepšovák, aby placky nenasiakli tuk:

Do zemiakovej hmoty pridajte kvapku alkoholu – vodku alebo inú pálenku. Alkohol sa odparí, ale placka nenasaje olej.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes