Vynikajúci recept zo starej kuchárskej knihy, ktorú mám ešte po našej prababke. Recepty v nej sú vždy z lacných surovín a výsledok je zaručene vydarený a fantasticky chutný. Aj recept na tieto zemiakové placky mám z tejto knihy a držím sa ho už roky. Robila ich tak prababka, babka aj moja mamina. Sú to zaručene najlepšie placky, zaručene chrumkavé a vynikajúce. Skúste a určite ich inak robiť nebudete.
Potrebujeme:
6-8 zemiakov
2 vajcia
Soľ
2 strúčiky cesnaku
Majoránka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Domáca strúhanka
Bravčová masť
Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nastrúhame. Pridáme vajce, pretlačený cesnak, soľ, majoránku podľa chuti. Dôkladne zamiešame, aby sa nám všetko zmiešalo rovnomerne. Pridáme strúhanku, aby cesto nebolo moc tekuté, ale pozor, aby nebolo ani veľmi husté – zemiakové placky sú potom naozaj chrumkavé. Zmiešame a pomocou lyžice dávkujeme do rozpálenej bravčovej masti. Ak nemáte doma bravčovú masť, môžete samozrejme použiť aj klasický olej.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)