Najlepší spôsob, ako pripraviť karfiol: Keď dáte na stôl toto jedlo, mäso nikomu nechýba!

Pripravte rodine tento fantastický zapekaný karfiol podľa receptu z youtube a nikomu nebude chýbať mäso.

Potrebujeme:

1,5 kg karfiolu

1,5 l vody

1 ČL soli

2 PL mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 vajcia

3 PL hladkej múky

3 PL rastlinného oleja

5 šampiňónov

4 zelené papriky

2 červené papriky

1 mrkvu

1 cibuľu

2 paradajky

1 ČL mäty

1 ČL červenej mletej papriky

1 ČL čierneho mletého korenia

4 PL olivového oleja

150 g tvrdého syra

Postup:

Karfiol si umyjeme, rozoberieme na ružičky.

Dáme variť do hrnca s vodou. 

Potom prilejeme 2 lyžice mlieka, prikryjeme pokrievkou.

Povaríme asi 8 – 10 minút. 

Počas varenia karfiol aspoň raz premiešame a keď je karfiol mäkký, odstavíme ho zo sporáka.

Potom ho preložíme do misy, pridáme vajcia a rozmixujeme tyčovým mixérom. 

Následne nasypeme múku a hmotu dobre premiešame.

 

Teraz si na malé kúsky nakrájame huby, papriku, mrkvu, cibuľu, aj paradajky.

Na panvicu si nalejeme olivový olej.

Na ňom orestujeme cibuľu dozlatista.

Následne asi 7 minút restujeme aj huby s mrkvou. 

Nakoniec pridáme pokrájané paradajky a po 5 minútach aj papriku.

Osolíme, pridáme sušenú mätu, červenú papriku, čierne korenie.

Premiešame a odstavíme zo sporáka. 

Do pekáča si nalejeme olivový olej.

Navrstvíme karfiolovú hmotu a rozotrieme.

Navrch navrstvíme aj orestovanú zeleninu.

Nakoniec všetko zasypeme strúhaným syrom. 

Vložíme do predhriatej rúry pri teplote 180 °C.

Pečieme asi 20 minút. 

Hotovo.

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels