Vyskúšajte tento vynikajúci recept na karfiol: Mäso nikomu nechýbalo a všetkým ostali za pár minút len prázdne taniere!

Pripravte si tento chutný zapekaný karfiol podľa receptu z youtube.

Je to skvelé jedlo v ktorom mäso vôbec nechýba a ulahodí celej rodine!

Potrebujeme:

1 karfiol

4 mrkvy

petržlenovú vňať

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

90 ml rastlinného oleja

3 vajcia

200 g bieleho jogurtu

120 g hladkej múky

1 balenie prášku do pečiva

soľ

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

iné koreniny podľa chuti (oregano, bazalku, majoránku..)

200 g strúhaného syra (Čedar)

Postup:

Karfiol si umyjeme, rozdelíme na väčšie ružičky.

Nastrúhame ho na hrubom strúhadle. 

Mrkvu si očistíme a nastrúhame rovnako ako karfiol na hrubom strúhadle.

Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno a vložíme do misy s karfiolom a mrkvou.

Do samostatnej misy si nalejeme olej.

Rozklepneme vajíčka, pridáme biely jogurt.

Zapracujeme aj múku s práškom do pečiva. 

Pridáme soľ, aj všetky koreniny.

Dobre vymiešame metličkou. 

Pripravenou omáčkou teraz zalejeme zeleninu a všetko spolu premiešame. 

Jenskú misu si vymastíme olejom.

Navrstvíme do nej karfiolovú masu.

Masu rovnomerne rozotrieme špachtľou.

Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C.

Zapekáme asi 45 minút. 

Potom posypeme strúhaným syrom a zapekáme ďalších 15 minút.

Hotovo, môžeme nakrájať a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod: