Žiadna múka, žiadne cesto: Chutné a praktické jedlo na každú príležitosť pripravené za 10 minút!

Pripravte si doma fantastický zapečený chlieb podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.

Deťom neskutočne chutí, tak im ho pripravujem takmer každý deň na desiatu.

 

 

Výborný recept z youtube na mimoriadne chutný zapekaný chlieb.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 chlieb (220 g)

100 g masla

2 klobásy (200 g)

4 vajcia

150 g čedaru

petržlenovú vňať

1 ČL soli (4 g)

Voliteľné:

Bylinky a koreniny podľa chuti

Postup:

Na začiatku si nachystáme chlieb.

 

Foto: pixabay.com

 

Pokojne môžete použiť aj starší chlebík, na tento recept sa perfektne hodí.

Prekrojíme chlieb vodorovne na dve polovičky.

Uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

Obidve polovice natrieme zmäknutým maslom.

 

 

Klobásu nakrájame na kolieska.

Poukladáme ju na chlieb.

Do misky pridáme vajcia a soľ.

Rozšľaháme ich pomocou metličky.

 

 

Rozšľahanú vajíčkovú zmes nalejeme na chlieb.

Čedar nastrúhame na hrubo pomocou strúhadla.

Posypeme ním chlieb.

 

 

Nakoniec posypeme na kúsky natrhanou petržlenovou vňaťou.

Dáme piecť dozlatista pri teplote 200 °C.

Do hneda zapečený chlieb môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: Pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay