plny-hrniec_transparent_negativ.png

Omrzel vás chlebík vo vajíčku? Krajce uložte na plech, zalejte cesnakovou zmesou a na vyprážanú klasiku si už nikto nespomeniete!

Úplne jednoduché a pritom fantastické. Zabudnite na pripravovanie chlebíku vo vajíčku na panvici, takto pripravíte všetko naraz na jednom plechu, rýchlejšie a ešte chutnejšie!

Úplne jednoduché a pritom fantastické.

 

 

Zabudnite na pripravovanie chlebíku vo vajíčku na panvici

Takto pripravíte všetko naraz na jednom plechu, rýchlejšie a ešte chutnejšie!

Recept môžete vylepšiť obľúbenými koreninami a bylinkami.

Potrebujeme:

Starší chlebík nakrájaný na krajce

 

 

200 ml sladkej smotany (môžeme použiť aj šľahačku, je to ešte chutnejšie)

2-3 strúčiky cesnaku

4 vajcia

Syr

 

 

Korenie čierne

Koreniny podľa chuti

Zelené bylinky (alebo iné prílohy podľa chuti)

Postup:

Syr si nastrúhame na strúhadle.

 

 

Plech vymastíme torchou masla alebo olejom.

Chlebík uložíme v jednej vrstve na plech.

Pripravíme si omáčku.

 

 

Smotanu dobre premiešame s vajíčkami.

Cesnak ošúpeme, pretlačíme a pridáme do smotanovej zmesi.

Dochutíme ostatnými prísadami.

 

 

Jednoducho zalejeme.

Teraz bohato posypeme strúhaným syrom.

Vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 20-25 minút.

Je to skutočne vynikajúce, ešte lepšie ako obyčajný chlebík vo vajíčku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes