Jankine RÝCHLE zapekanky s kyslou smotanou: Aj staršie pečivo je v momente preč a všetci už pýtajú dupľu!

Výborná a rýchla alternatíva k studeným obloženým chlebíkom, od autory Jany C., ktorý je skvelou večerou aj pohostením pre návštevy. 

Výborná a rýchla alternatíva k studeným obloženým chlebíkom, od autory Jany C., ktorý je skvelou večerou aj pohostením pre návštevy.

 

 

Tento recept vás zachráni vždy, keď budete potrebovať pripraviť niečo rýchle a vynikajúce pod zub.

Potrebujeme:

100g šunky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g suchej salámy

150 g syra (gouda, eidam)

1 vajce

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžica sladkej chilli omáčky

4 cherry paradajky (môžete použiť aj sušené paradajky)

2 jarné cibuľky

Soľ

Korenie čierne

Pečivo – bageta, veka, rožok….

Postup:

Na prípravu tohoto výborného občerstvenia môžete zužitkovať aj staršie pečivo.

 

 

Začneme s tým, že si nastrúhame šunku.

K šunke nastrúhame aj tvrdý syr.

 

 

Teraz si nakrájame paradajku.

Nakrájame nadrobno salámu – ak máme salámu vcelku, môžeme ju nastrúhať.

 

 

Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľku.

Teraz si pripravíme smotanovú zmes.

Smotanu v tégliku jednoducho otvoríme a vmiešame do nej dve vajcia.

Pridáme aj pálivú omáčku a rozmiešame.

Teraz vmiešame do šunkovo-syrovo-zeleninovej zmes.

 

 

Zamiešame tak, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili.

Teraz si pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.

Nakrájame si pečivo.

Natrieme naň zmes a rozložíme na plech.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote  200 ° C, cca10 minút .

Podávame teplé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels