plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na francúzske zemiaky a vyskúšajte toto: Prudko návyková večera zo zemiakov a mletého mäsa!

Výborné zapekané zemiaky s mletým mäsom, so smotanou, syrom a paradajkou podľa receptu z youtube. Ak patria francúzske zemiaky medzi vaše obľúbené jedlá, toto budete milovať!

Potrebujeme:

1 kg varených zemiakov

500 g mletého mäsa

2 cibule

4 PL oleja

soľ, čierne mleté korenie, červená mletá paprika podľa chuti

600 ml smotany alebo mlieka

1 PL masla

3 PL slnečnicového oleja

3 strúčiky cesnaku

1 PL hladkej múky

kari

80 g syra Čedar

1 paradajku

Postup:

Panvicu si jemne polejeme olejom, rozhorúčime a navrstvíme mleté mäso.

Pridáme nakrájanú cibuľu a spolu orestujeme.

Dochutíme a premiešame.

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kolieska a naukladáme na dno vymastenej jenskej misy.

Na zemiaky rovnomerne navrstvíme mleté mäso. 

Na mleté mäso naukladáme opäť kolieska zemiakov a prejdeme k príprave smotanovej omáčky.

Na panvicu si dáme maslo so slnečnicovým olejom, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, chvíľku osmažíme a nasypeme múku.

Všetko spolu vymiešame a osmažíme dozlatista.

Primiešame smotanu alebo mlieko a miešame, kým omáčka nezhustne.

Osolíme, okoreníme, pridáme trochu kari a metličkou dobre vyšľaháme.

Vylejeme na zemiaky, zasypeme strúhaným čedarom, opaprikujeme a naukladáme kolieska paradajok.

Dáme zapiecť pri teplote 200 °C na 30 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes