plny-hrniec_transparent_negativ.png

Studené obložené chlebíčky nikomu nechýbajú: Za 5 minút pripravím výbornú VEČERU pre 8 osôb!

Vynikajúce horúce sendviče podľa receptu, ktorý si zamilujete.

Rýchle a chutia fantasticky.

 

 

 

Potrebujeme:

200 g varenej klobásy šunky alebo párkov

200 g tvrdého syra

1 lyžicu kyslej smotany

2 vajcia

8-10 plátkov bochníka

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

 

 

 

 

Najskôr si nakrájame chlebík, alebo sendvič.

Môžete pokojne použiť aj starší kúsok pečiva, pretože po zapečení bude krásne chrumkavý.

Klobásu, alebo inú údeninu, ktorú sa rozhodnete použiť, nakrájame na drobné kocky.

 

 

 

Preložíme do misky.

Pridáme vajíčka a kyslú smotanu.

Nakoniec do zmesi nastrúhame syr na hrubom strúhadle.

 

 

 

 

Podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.

Ak je údenina slaná, nemusíte pridávať vôbec.

Nakoniec so pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Na bochíky chleba rovnomerne navrstvíme náplň a vložíme do vopred vyhriatej rúry.

Necháme zapiecť asi 20 minút, alebo kým povrch nebude zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ďalšie recepty

Zapekanky od Irenky

 

 

Potrebujeme:

150 g syra

3 vajcia

200 g šunky

Pažítka

Maslo na potretie

Starší chlebík

Ja som pridala aj 1-2 lyžice kyslej smotany a 2 strúčiky cesnaku

Postup:

Vajcia zmiešame s nastrúhaným syrom a nadrobno nakrájanou šunkou – kto chce, môže pridať aj smotanu. Na veku, alebo chlebík natrieme maslo a navrstvíme pripravenú zmes (v tenšej vrstve). Uložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry kde sprudka zapečieme (stačí pár minút, treba sledovať).

recept aj s fotopostupom nájdete TU.

Pizza chlebíky

 

Potrebujeme:

200 g uvarených šampiňónov (ak nemáte, použite aj zavárané šampiňóny)

120 g šunky

1 cibuľa

1 zemiak

50 g syra

1 vajce

⅓ čajové lyžičky soli

⅓ čajovej lyžičky čierneho korenia

1 balenie toastového chleba/veky/starší chlebík

Postup:

Uvarené šampiňóny, šunku, cibuľu a zemiak môžeme zomlieť v mlynčeku na mäso, alebo šampiňóny, šunku a cibuľu nakrájame a zemiak nastrúhame. Primiešame strúhaný syr, vajce, soľ, korenie a hmotu navrstvíme pomocou lyžice na chlieb, alebo veku. Na panvicu dáme rozpáliť olej a veku opečieme tou stranou, na ktorej je náplň.

Vynikajúci chlebík vo vajíčku inak

Potrebujeme:

Chlieb

Strúhaný syr

Maslo

Soľ a korenie

Postup:

Stred chlebíka zatlačíme lyžicou, aby nám v ňom vznikla priehlbinka. Do tej rozbijeme vajce a okraje potrieme maslom. Potom na okraje jednoducho navrstvíme strúhaný syr. Stačí len preložiť na plech a šup do rúry. Ak si chcete celkom ušetriť prácu s drhnutím plechu, jednoducho ho vysteľte papierom na pečenie.

 

Odporúčam aj tieto chlebíkové košíky. Robím ich tak, že z chlebíka jednoducho odrežem okraje a striedku trochu rozvaľkám, aby bola tenšia. Navrstvíme do vymastených košíčkov na muffiny, do stredu rozbijem vajce – môžete pridať aj šunku, slaninku…. Posypeme soľou, korením a strúhaným syrom. Šup do vyhriatej rúry a necháme zapiecť po dobu asi 15 minút (vajcia sú polotekuté). Ak chcete úplne natvrdo, nechajte o pár minút dlhšie.

Harmonika

 

Potrebujeme:

Toastový chlieb

Alobal

Ľubovolné prísady – šunka, syr, slaninka, klobása….

1 pohár mlieka a 1 vajce na preliatie

Postup:

Na plát alobalu uložíme chlieb a konce alobalu zahneme tak, aby sme vytvorili akúsi provizórnu misku. Do zárezov vložíme striedavo prísady, ktoré máme poruke.

Zalejeme rozmiešaným vajíčkom a mliekom, prikryjeme druhým plátom alobalu tak, aby nám vznikol bochník a vložíme do vyhriatej rúry na 15 minút (pri teplote 180 stupňov).

 

Zapečený starší chlieb s pečeným cesnakom

 

Fantastická večera pre celú rodinu. Navyše, na jej prípravu môžete využiť aj starší chlebík, ktorý práve potrebujete zužitkovať.

Potrebujeme:

½ šálku masla

3 hlávky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

1 bochník chleba

2  lyžice čerstvej petržlenovej vňate

1 šálku strúhaného syra

Soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme nadrobno. Všetky hlávky cesnaku očistíme tak, že vrchnú stranu odrežeme, aby sme videli jednotlivé strúčiky.

Menšiu formu na pečenie vystelieme alobalom a vložíme do nej takto pripravené hlávky cesnaku. Následne ich potrieme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 170 stupňov približne 50 minút. Ak poznáte pečený cesnak určite viete, akú úžasnú bude mať po dopečení chuť.

Upečený cesnak vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a potom vyberieme jednotlivé strúčiky. Strúčiky nasekáme nadrobno a zmiešame ich v miske so syrom, maslom a petržlenovou vňaťou. Zmes dochutíme soľou a korením.

Plátky chleba potrieme cesnakovou zmesou a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 240 stupňov (funkcia gril) 3-4 minúty.

Vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať.

Kompletný recept s fotopostupom nájdete TU.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes