plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné zapekané rezne s kyslou smotanou a syrom – 30 minút a sú na stole: Žiadne vyprážanie a chuť lepšia ako klasika!

Výborné a hlavne rýchle rezne v kyslej smotane a údenom syre. Perfektné jedlo z jedného plechu!

Výborné a hlavne rýchle rezne v kyslej smotane a údenom syre.

 

 

Perfektné jedlo z jedného plechu.

Recept podľa Julky, naozaj výborný.

Potrebujeme:

8 kusov rezňov (bravčové alebo kuracie)

Marináda:

 

 

3 vajcia

Čierne korenie

1 lyžica horčice

3 pretlačené strúčiky cesnaku

Kyslá smotana

 

 

Syr údený

Bylinky podľa chuti

Na podávanie:

Zemiaková kaša

 

 

Varené alebo zapečené zemiaky

Ryža

Tarhoňa

Cestoviny

Postup:

Mäso si nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé.

Jemne naklepem osem bravčových rezňov.

 

 

Vložím ich do marinády.

Tú vymiešam z troch vajíčok, mletého čierneho korenia, lyžice horčice a cesnaku.

Môžeme nechať marinovať pár hodín, alebo piecť hneď.

 

 

 

Rezne poukladám na plech.

Prelejeme všetkou marinádou.

Na vrch navrstvíme kyslú smotanu zmiešanú s ľubovolnými bylinkami a nastrúhaným syrom.

 

 

Plech zakryjem alobalom.

Vložím do rúry vyhriatej na 210 stupňov.

Po 20 minútach (v prípade bravčového 30 minút) dám preč alobal.

 

 

Rezne necháme zapiecť ešte asi 10 minút dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes