Zapekané rezne pod syrovo-zemiakovou perinkou: Odkedy poznám tento recept, robíme ich každú nedeľu miesto vyprážanej klasiky!

3124 0

Výborné šťavnaté mäsko s bohatou vrstvou syra je jednoznačne to pravé nielen na víkendový stôl.

Potrebujeme:

3 bravčové rezne (alebo kuracie)

1 cibuľu

paradajky

1 veľký uvarený zemiak alebo 2 menšie

4 PL majonézy alebo kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 ČL horčice

2 strúčiky cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

100 g tvrdého syra

Postup:

Rezne si naklepeme tĺčikom, z oboch strán osolíme a okoreníme. Cibuľu, aj paradajky si nakrájame na hrubšie kolieska. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a naň naukladáme kolieska cibule. Vždy na dve kolieska cibule kladieme jeden plát mäsa. Každý plát potrieme horčicou a navrch naukladáme kolieska paradajok.

Paradajky potrieme lisovaným cesnakom a osolíme.

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Potom ich navrstvíme na každú porciu mäsa.

Nakoniec potrieme majonézou alebo kyslou smotanou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme zakryté 40 minút.

Asi 5 minút pred dopečením bohato posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry, aby sa syr roztopil.

Prajeme dobrú chuť! 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár