Toto zapekané mäsko so zemiakmi môžeme jesť aj 3 dni za sebou a neobjeme sa ho: Perfektný obed z jednej misy!

Obedy z jednej misy patria medzi naše obľúbené, preto dnes máme pre vás toto výborné zapekané mäsko so zemiakmi podľa receptu z youtube.

Žiaden zbytočný špinavý riad a pochutí si celá rodina!

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé alebo krkovičky

150 g majonézy

1 väčšiu cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 g horčice

3 nakladané uhorky

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 kg zemiakov

50 g majonézy

pekáč s rozmerom 20 x 30 cm

Postup:

Mäso si nakrájame na stredne veľké kúsky, vložíme ho do misy, pridáme 100 g majonézy a horčicu.

Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. 

Nakoniec ešte primiešame nakladané uhorky, ktoré si nastrúhame na hrubom strúhadle. 

Všetko dobre rukou premiešame, aby sa chute spojili a navrstvíme do pekáča. 

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenučké plátky, ktoré navrstvíme na mäso. 

Zemiaky po celom povrchu potrieme majonézou a vložíme do predhriatej rúry na teplotu 170 °C.

Pečieme asi 60 minút. 

Hotovo.

Teraz stačí už len nakrájať a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Ak máte chuť na zmenu, vyskúšajte aj recept z bonusového videa. 

Potrebujeme:

4 kúsky bravčového karé alebo krkovičky

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

50 g červenej cibule

150 g strúhaného syra

50 g šampiňónov

Postup:

Mäso si naklepeme tĺčikom, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. 

Sprudka osmažíme na panvici z oboch strán a potom na mäso navrstvíme krúžky cibule, strúhaný syr, plátky šampiňónov, aj kolieska paradajok.

Pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút. Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!