Vynikajúci obed, alebo večera z jednej misy pre celú rodinu. Kombinácia pečených zemiakov, mäsa a ochutenej smotany – to je záruka skvelého pokrmu.
Potrebujeme:
6 ks dolných kuracích stehienok
1 kg zemiakov
250 g kyslej smotany
Soľ,korenie a sušené bylinky podľa chuti (tymian, oregano, bazalka)
2 strúčiky cesnaku
300 g strúhaného syra
Postup:
Kuracie stehienka umyjeme. Preložíme do misky a zmiešame so soľou, korením, pretlačeným cesnakom, bylinkami a kyslou smotanou. Premiešame a necháme marinovať cca 30 minút.
Medzitým pripravíme zemiaky, ktoré umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky osolíme, okoreníme a preložíme do zapekacej misy, ktorú vymažeme trochou masla alebo oleja.
Na zemiaky uložíme kuracie stehienka, posypeme sušenou bazalkou, prikryjeme fóliou a preložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 45 minút. Potom fóliu odstránime, posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte 15 minút, alebo kým syr nezíska zlatohnedú farbu.
Vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk