Zapekané kuracie prsia so zeleninou a šampiňónmi: Lahodné mäsko, ktoré sa rozplýva na jazyku a pripravíte ho raz dva!

1998

Lahodné zapečené kuracie prsia podľa receptu z youtube, ktoré sa oplatí vyskúšať.

Chutia skvele a príprava je veľmi jednoduchá!

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

soľ

bazalku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL horčice

1 cibuľu

200 g šampiňónov

1 papriku

čierne mleté korenie

200 g tvrdého syra

300 g bieleho jogurtu

1 vajce

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, osolíme, posypeme bazalkou, pridáme horčicu a premiešame.

Cibuľu aj šampiňóny si nakrájame na pol krúžky.

Do panvice nalejeme trochu oleja, rozhorúčime a pridáme šampiňóny s cibuľou.

Orestujeme a pridáme nakrájanú papriku. 

Osolíme, okoreníme, premiešame a necháme chvíľku podusiť.

Nastrúhame si tvrdý syr, zmiešame ho s jogurtom, vajíčkom a premiešame, aby nám vznikla kompaktná syrová hmota. 

Do hlbšieho plechu alebo zapekacej misy navrstvíme na dno polovicu zeleninovej zmesi so šampiňónmi, na to naukladáme kuracie kúsky a potrieme syrovou hmotou.

Navrch opäť vrstvíme zeleninu so šampiňónmi, kuracie kúsky a syrovú hmotu. 

Prikryjeme alobalom, ktorý popicháme špáradlom a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 40 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár