Delikátne kuracie prsia zapečené s cibuľou, syrom, paradajkami a zemiakmi: Za pár minút je na stole chutný obed z jedného plechu!

Pripravte si tento výborný recept z youtube, ktorý je nenáročný na prípravu a chutí skvele.

Raz dva máte na stole výborné jedlo z jedného plechu, ktoré si obľúbi celá rodina!

Potrebujeme:

kuracie prsia

cibuľu

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

čierne mleté korenie

6 – 7 šampiňónov

2 paradajky

100 g tvrdého syra

6 zemiakov

voliteľné: mrkva a iná zelenina podľa chuti, kôpor

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky a vložíme do misy.

Posypeme ich soľou, čiernym korením a premiešame.

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky. 

Kuracie prsia si prekrojíme pozdĺžne na polovice.

Rozložíme na pracovnú dosku, prikryjeme potravinárskou fóliou a naklepeme tĺčikom na mäso.

Následne ich posypeme soľou a čiernym mletým korením. 

Na plech pokrytý papierom na pečenie si rozložíme zemiaky (môžeme pridať aj ďalšiu zeleninu napríklad kúsky očistenej mrkvy, cuketu a pod.).

Ďalej posypeme cibuľovými prúžkami.

Anavrch uložíme kuracie prsia. 

Šampiňóny si nakrájame na hrubšie plátky.

Orestujeme ich spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou na troche oleja. 

Dve paradajky si umyjeme a nakrájame na kolieska. 

Na mäso navrstvíme orestované šampiňóny.

Na ne uložíme nakrájané paradajky.

Takto pripravený pekáč vložíme do predhriatej rúry pri teplote 200 °C na 25 minút. 

Medzitým si nastrúhame syr.

Po uplynutí doby pečenia mäso vyberieme a posypeme syrom.

Zapekáme ďalších 10 minút pri teplote 180 °C. 

Nakoniec môžeme posypať nasekaným kôprom a podávame. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Témy:


Pridajte svoj komentár