Zapekané Farárske zemiaky: Chutná, lacná a rýchla večera, ktorú sa oplatí navariť hneď dnes!

Tip na dnešnú večeru podľa receptu z youtube  na Farárske zemiaky ktoré pripravíte expresne rýchlo a potrebujete len pár surovín! 

Potrebujeme:

250 g zemiakov

olivový olej

350 g kapusty

čili papričku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 ml vody

kôpor

125 g Mozzarelly

150 g Mortadelly alebo inej salámy s väčším priemerom

strúhanku

jarnú cibuľku

Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme ich smažiť na panvicu na rozhorúčený olej.

Potom ich osolíme a pridáme na tenké slíže nakrájanú kapustu.

Môžeme posypať troškou čili, premiešame, podlejeme vodou a dusíme domäkka.

Roztlačíme, pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, nasekaný kôpor a na kocky nakrájanú Mozzarellu.

Premiešame a túto plnku balíme do plátkov Mortadelly.

Tieto kapsičky ukladáme na vymastený pekáč, pričom dno posypeme ešte strúhankou.

 

Pečieme 10 – 15 minút pri teplote 200 °C.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: