plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento nápad je STOKRÁT lepší ako obyčajné fašírky: Uložte mleté mäso na plech a dajte ho piecť týmto spôsobom!

Pre všetkých milovníkov fašírok dnes máme ďalší skvelý recept z mletého mäsa.

Vyskúšajte tieto hniezda s vajíčkom uprostred, ktoré sa zapekajú v rúre a skvele chutia napríklad s pečenými zemiakmi.

Lahodný obed, ktorý spestrí váš jedálniček!

 

 

Postup je veľmi jednoduchý a tento recept z youtube zvládne aj začiatočník!

Potrebujeme:

4 krajce toastového chleba

100 ml mlieka

1 mrkvu

2 cibule

 

 

500 g mletého mäsa

1 vajce + 6 vajec, ktoré použijeme na vrch

soľ

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

rastlinný olej

 

 

2 zemiaky

zväzok kôpru

70 g masla

2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL soli

Postup:

Do misy si vložíme toastový chlieb, z ktorého sme odrezali kraje a zalejeme ho mliekom. 

 

 

Necháme 10 minút stáť, aby chlieb nasiakol a zmäkol, potom ho roztlačíme.

Medzitým si očistíme a nastrúhame mrkvu, nadrobno nakrájame očistenú cibuľu, pridáme do misy aj mleté mäso a potom chlieb, z ktorého vytlačíme prebytočné mlieko. 

 

 

Nakoniec ešte do misy rozklepneme jedno vajíčko, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a vymiešame kompaktnú zmes. 

Z mäsovej hmoty vyformujeme približne rovnako veľké fašírky, ktoré uložíme na vymastený plech a pomocou pohára do každej urobíme jamku. 

Do každej jamky rozklepneme jedno vajíčko, plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. 

 

 

Teraz si pripravíme zemiaky. 

Vyberáme väčšie zemiaky, ktoré dobre umyjeme (netreba ich šúpať), urobíme do nich zárezy ako na videu a vložíme na vymastený plech.

Rovnako ako mäso ich pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. 

 

 

V miske si zatiaľ vymiešame zmes, ktorú neskôr natrieme na zemiaky.

Vložíme do nej nasekaný kôpor, maslo, 2 strúčiky cesnaku, soľ a dobre vymiešame vidličkou. 

 

 

Upečené hniezda naservírujeme na tanier, zemiaky pozdĺžne prekrojíme, natrieme pripravenou zmesou a dáme zapiecť ešte na 10 minút pri teplote 180 °C. 

 

 

Hotovo.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes