plny-hrniec_transparent_negativ.png

RECEPT na najjemnejšie mleté mäso s kyslou smotanou: Žiadne vyprážanie, raz som skúsila a varím už LEN takto!

Ak máte doma mleté mäso, pripravte si tieto vynikajúce zapekané kotlety so syrom!

Výborné jedlo z mletého mäsa podľa receptu z youtube, ktoré stojí za to vyskúšať.

 

 

Rýchla príprava a miliónová chuť!

Potrebujeme:

2 krajce bieleho toastového chleba

100 ml mlieka

1 cibuľu

 

 

1 kg mletého mäsa

4 strúčiky cesnaku

150 ml mlieka

soľ

korenie podľa chuti

200 g tvrdého syra

 

 

200 g kyslej smotany

2 vajcia

1 zväzok kôpru

Postup:

Do misky si dáme toastový chlieb, zalejeme ho mliekom.

 

 

Necháme chvíľu nasiaknuť.

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.

Do samostatnej misy si dáme mleté mäso, pridáme cibuľu, prelisovaný cesnak.

 

 

Nakoniec pridáme aj vyžmýkaný zmäknutý chlieb.

Zalejeme zvyškom mlieka, ktoré ostalo v miske.

Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Vlhkými rukami tvarujeme z mäsovej hmoty fašírky.

 

 

Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

Do stredu každej spravíme jamku.

Pripravíme si syrovú plnku.

 

 

Do misy si nastrúhame syr, zmiešame ho s vajíčkami, kyslou smotanou a nasekaným kôprom.

Dobre vymiešame.

Teraz zmes navrstvíme do každej jamky.

 

 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 40 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes