Zapekaná zelenina na provensálky spôsob

Šťavnatá zelenina, lahodný syr a voňavé korenie. Ingrediencie, ktoré premieňajú obyčajné jedlo na vyhlásenú delikatesu. Pripravte pre svoju rodinu skvelú letnú večeru, ktorej chuť vás prenesie do malebných diaľok južného francúzska. Prajeme vám dobrú chuť!

Potrebujeme:

1 ks cukety

1 baklažán

4 paradajky

80 g tvrdého syra (ideálne parmezánu) – strúhaný aj vcelku

4 strúčiky cesnaku

...

Lístky čerstvej bazalky (príp. iné zelené bylinky)

Soľ

Čierne mleté korenie

Olivový olej

Vetvičky tymianu

Sušené oregano

Postup:

Zeleninu dôkladne umyjeme, nakrájame na plátky, ochutíme soľou a korením. Plátky zeleniny striedavo navrstvíme do zapekacej misy.

Syr nakrájame na hrubšie plátky a striedavo vkladáme medzi plátky zeleniny. Povrch posypeme nasekaným cesnakom a sušeným oreganom. Lístky bazalky a vetvičky tymianu naskladáme medzi plátky zeleniny.  Všetko pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút. 10 minút pred koncom vyberieme a posypeme strúhaným syrom. Pečieme, kým sa syr nerozpustí.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: vk