plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ochutnajte túto zapekanú zeleninu a mäso vám vôbec nebude chýbať: Lahodná chuť a jednoduchá príprava!

Na to, aby ste vyčarovali skvelé jedlo, nepotrebujete mäso.

Vyskúšajte tento zeleninový pekáč a nebudete sa vedieť dojesť.

Lahodná chuť a jednoduchá príprava tohto jedla ho určite zaradí medzi vaše obľúbené.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Frische Rezepte.

Potrebujeme:

2 mrkvy

350 g zemiakov

1 cuketu

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

zväzok kôpru

zväzok petržlenovej vňate

3 vajcia

30 g strúhanky

soľ

čierne mleté korenie

30 ml olivového oleja

Na majonézovú omáčku:

150 ml slnečnicového oleja

100 ml mlieka

2 PL dijonskej horčice

Postup:

Mrkvu si očistíme.

Potom nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Potom si očistíme a umyjeme aj zemiaky.

Potom ich nastrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Strúhané zemiaky vložíme do misy, zalejeme studenou vodou, aby sa uvoľnil škrob a necháme stáť.

Medzitým si umyjeme a na hrubom strúhadle nastrúhame aj cuketu a očistenú cibuľu.  

 

 

Strúhané zemiaky dobre vyžmýkame a zbavíme vody.

Do vymastenej jenskej misy si navrstvíme strúhanú mrkvu, potom strúhanú cuketu a nakoniec vyžmýkané strúhané zemiaky, aj strúhanú cibuľu.

Očistíme a prelisujeme si cesnak a nasekáme si obe vňate. 

 

 

Pridáme do jenskej misy, rozklepneme do nej 3 vajíčka, nasypeme strúhanku, olivový olej, osolíme, okoreníme.

Dobre premiešame.

Povrch uhladíme.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 50 minút. 

 

 

Teraz si pripravíme majonézovú omáčku. 

Do nádoby si nalejeme slnečnicový olej spolu s mliekom.

Tyčovým mixérom šľaháme, kým sa obe zložky nespoja.

 

 

Potom pridáme dijonskú horčicu, čierne mleté korenie, soľ, šťavu z polovice citróna.

Mixujeme tyčovým mixérom, kým omáčka nezhustne.

Zapečenú zeleninu nakrájame a podávame s omáčkou.

Dobrú chuť!

Video postup nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes