Vynikajúca zapekaná krkovička so zemiakmi a kapustou vhodná na slávnostný stôl: Takýto recept som už dlho hľadala, takto si pripravíte 2 výnimočné jedlá v jednom!

Pri výnimočnej príležitosti v našej rodine som vyskúšala tento recept a zúčastnení boli výsledkom tak ohúrení, že mi zanechali len prázdne taniere.

Šťavnatá krkovička v kombinácia so zapekanými zemiakmi vám vystrelí chuťové bunky až na obežnú dráhu.

 

 

Nevšedne pripravená krkovička podľa receptu z portálu retete-usoare.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

bravčovú kotletu (alebo krkovičku)

soľ a obľúbené korenie podľa chuti

2 cibule

kus slaniny

slnečnicový rastlinný olej

1 ČL mletej papriky

1 veľký strúčik cesnaku

kapustu

Na zemiaky:

8 zemiakov

soľ, mleté čierne korenie a mletú papriku (podľa chuti)

1 cibuľu

kus slaniny

Postup:

Do mäsa narežeme zárezy, do ktorých budeme plniť ingrediencie.

Dochutíme ho soľou, korením a dobre ho vmasírujeme rukami.

 

 

Cibuľu nakrájame na krúžky a do každého zárezu v mäse vložíme dva krúžky cibule.

Z nakrájanej slaniny na plátky odstránime kožu a do každého zárezu vložíme jeden plátok.

 

 

Formu na pečenie potrieme olejom a vložíme do nej mäso.

V malej miske zmiešame olej, papriku, najemno nastrúhaný cesnak a zmesou potrieme mäso.

 

Kapustu nahrubo nakrájame, vyplníme ňou priestor okolo mäsa a pokvapkáme trochou rastlinného oleja.

Mäso prikryjeme papierom na pečenie a potom alobalom.

 

 

Mäso pečieme v predhriatej rúre 60 minút pri teplote 200°C.

Plech vyberieme, odstránime alobal a papier na pečenie a takto dáme piecť ešte na 20 minút pri rovnakej teplote.

 

 

Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na polovicu, vložíme do misy a dochutíme soľou, korením a paprikou podľa chuti.

Pridáme trochu rastlinného oleja a dobre premiešame.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky.

 

 

Sklenenú formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

Vezmeme zemiak, pridáme naň plátok cibule s plátkom slaniny, potom opäť zemiak a prepichneme špáradlom.

To isté urobíme aj so zvyškom zemiakov, vložíme ich do formy, prekryjeme papierom na pečenie.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 40-45 minút pri teplote 180°C.

 

 

Formu vyberieme, odstránime papier na pečenie a zemiaky pečieme ešte 10 minút pri rovnakej teplote.

Šťavnaté mäso so zemiakmi a kapustou môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár