plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte doma cuketu, neváhajte a pripravte si tento recept: Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré budete milovať!

Ak máte doma cuketu, neváhajte ani minútu a pripravte si toto chutné a rýchle jedlo. 

Nepotrebujete ani mäso a pochutí si celá rodina.

Navyše, na prípravu potrebujete okrem cukety len pár surovín. 

 

 

Vyskúšala som ich na víkendovú oslavu a mali naozaj veľký úspech.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Il Rifugio Perfetto.

A viete, čo je najlepšie? Toto jedlo je úplne fit!

Potrebujeme:

3 stredne veľké cukety

1 vajce

300 g mozzarelly alebo iného syra s nižším obsahom tuku

1 hrsť parmezánu

1 strúčik cesnaku

soľ

Postup:

Cuketu si dobre umyjeme, odrežeme konce.

Nastrúhame ju do sitka na hrubom strúhadle. 

 

 

Sitko si vložíme do misy, cuketu nasolíme.

Dôkladne ju vyžmýkame, aby čo najviac šťavy odtieklo cez sitko.

 

 

Do čistej misy si nastrúhame na hrubom strúhadle 200 g mozzarelly.

A pridáme k nej vyžmýkanú cuketu.

 

 

Teraz pridáme do misy jedno vajce.

Pridáme aj strúhaný parmezán.

Nakoniec aj prelisovaný cesnak. 

 

 

Všetko dobre premiešame, aby sa jednotlivé zložky spojili.

Plech si vystelieme papierom na pečenie.

Navrstvíme naň cuketovú zmes. 

Vložíme do predhriatej rúry na 200 °C.

Pečieme asi 25 minút. 

 

 

Pred dopečením ešte navrstvíme na vrch zvyšných 100 g mozzarelly.

Necháme pár minút zapiecť.

Následne môžeme plech vytiahnuť, zapečenú cuketu nakrájame na tyčinky a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes