plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vysmážaná cuketa s mletým mäsom: Naša rodina si ju tak obľúbila, že musí byť na jedálničku každý týždeň!

Cukety plnené mletým mäsom sa stali u nás doma jedným z najobľúbenejších jedál. Pripravte si ju podľa tohto receptu z youtube a máte naozaj lahodné letné jedlo!

Potrebujeme:

1 kg cukety

500 g mletého mäsa

70 g cibule

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

100 g hladkej múky

2 vajcia

petržlenovú vňať podľa chuti

Postup:

Mleté mäso môžeme použiť podľa chuti.

Vložíme ho do misy, pridáme k nemu nastrúhanú cibuľu, osolíme, okoreníme a pridáme aj nasekanú vňať. 

Cuketu nakrájame na hrubé kolieska a dužinu lyžicou vydlabeme.

Osolíme ju a naukladáme na papierové utierky, aby do nich vsiakla prebytočná šťava, ktorú cuketa pustí. 

Cuketové kolieska naplníme pripraveným mletým mäsom. 

Vajíčka si vyšľaháme metličkou, ponoríme do nich cuketové kolieska, následne ich obalíme v múke a vysmážame na rozpálenom rastlinnom oleji z každej strany asi 3 minúty. 

TIP: Cuketové kolieska môžete prípadne naukladať na plech pokrytý papierom na pečenie a zapiecť v rúre.

TIP: Pred dosmažením / dopečením cukety môžete navrch nasypať trochu strúhaného syra. 

Takúto cuketu môžeme podávať s rôznymi omáčkami podľa chuti, napríklad cesnakovou, bylinkovou a pod.

Sú ideálnym letným jedlom a môžete ich servírovať ako občerstvenie, aj ako hlavné jedlo s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

 

Najlepšie recepty na dnes