Prekladaná cuketa s mletým mäsom, cesnakom a kyslou smotanou: Minimálne úsilie a fantastická večera!

Cuketa je vynikajúca zelenina, vďaka ktorej vykúzlite naozaj chutné jedlá. A toto jedlo je toho dôkazom.

Cuketa je vynikajúca zelenina, vďaka ktorej vykúzlite naozaj chutné jedlá. A toto jedlo podľa youtube je toho dôkazom.

Foto: youtube/Готовим дома

Potrebujeme:

3 – 4 cukety

600 – 700 g mletého mäsa

80 g ryže

1 cibuľu

petržlenovú vňať

...

kôpor

2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL sladkej papriky

soľ, korenie podľa chuti

100 – 150 g syra mozzarella

300 g kyslej smotany

1 PL kečupu

100 – 150 ml vody

Postup:

Cuketu si umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.

Mleté mäso zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, nasekaný kôpor a petržlen, prelisovaný cesnak.

Foto: youtube/Готовим дома

Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a všetko premiešame.

Keď je mäsová plnka pripravená, zoberieme si zapekaciu misu, vymastíme ju a striedavo do nej ukladáme kolieska cukety s vrstvou mletého mäsa.

Foto: youtube/Готовим дома

Keď máme pekáč s cuketou a mäsom plný, pripravíme si omáčku.

Kyslú smotanu zmiešame s kečupom, pridáme soľ a korenie podľa chuti, dobre zamiešame.

Foto: youtube/Готовим дома

Mierne zriedime vodou, opäť dobre vymiešame a rovnomerne zalejeme cuketu.

Navrch navrstvíme strúhaný syr a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 1,5 hodiny.

Foto: youtube/Готовим дома

Prajeme dobrú chuť!

Foto: youtube/Готовим дома

Videopostup: