Zapečené zemiaky na plechu s kuracím mäsom, smotanou a cesnakom: Parádny obed bez roboty!

Pripravte si tieto jednoduché zapečené zemiaky s kuracím mäsom z rúry. Pri zapekanie do seba zemiaky vtiahnu šťavu z kurčaťa a stanú sa tak neuveriteľne vláčnymi a jemnými. Iste si pochutnáte!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov
1 kg kuracieho mäsa (stehná, krídla,)
200 g kyslej smotany
Niekoľko strúčikov cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti

Voliteľné: cuketa, mrkva, zeler

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a zmiešajte s kyslou smotanou a drveným cesnakom. Ak chcete použiť aj inú zeleninu, pokojne nakrájajte a pridajte k zemiakom. Dochutíme soľou a korením a navrstvíme na dno pekáča. Hore uložíme umyté, osušené, soľou a korením ochutené  mäso a pečieme 20 minút. Potom podlejeme hrnčekom vody, alebo vývaru, aby sa zemiaky nepripálili. Pečieme ďalších 50 minút a môžete servírovať.

zdroj: goodcookbook.ru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Témy:


Pridajte svoj komentár